Verktyg

Få verktygen från boken 

SÄTT FÄRG PÅ DITT ARBETSLIV - INIFRÅN OCH UT

 
 
 
 

Fyll i formuläret och få inspelningar av VERKTYG 1, 2 och 3.

VÄLTRÄNAD 2024!

3 x 1h träningspass okt-dec

3 000 :- (plus moms)

Vill du bli bättre på att hantera saker eller personer som triggar dig?

Har du redan testat att lägga locket på dina känslor? Eller att projicera ut dem på andra genom att klaga, dömma och kontrollera?

Har du insett begränsningarna med dina känslomässiga övelevnadsstrategier? Då är du redo för Emotional Fitness träning.

Specialpris för dig som är ny klient och vill träna fokuserat inför nyåret.

VERKTYG 1

PAUSA med SNÄLLA ÖGON


Ett avbrott i vardagen för återhämtning och insikter. Verktyg 1 tar dig från din vanliga närvaro  till en djupare kontakt med dig själv, ca 15 min in i videon.

Video med mer info

VERKTYG 2

UPPMÄRKSAMMA vad du KÄNNER


Med Verktyg 2 och Känsloskalan - listan med olika nyanser av känslor kan du sätta ord på det som hindrar dig. Första steget för att komma loss. Ca 15 min in.

Video med mer info

VERKTYG 3

MEDITATION för FLÖDE


En guidad meditation för att uppleva  mer färg i arbetslivet, direkt! Se videon för att gå från känslomässigt avstängd till "på G", redo, nyfiken...

Video med mer info (tba)

Träna Emotional Fitness!? Varför då?

Träningen gör det enklare att ta stegen som tidigare kändes för obekväma även om du visste att de skulle ta dig dit du önskar. Emotional Fitness stärker ditt självledarskap, till exempel om det du vill krockar med andras viljor.Du blir modigare och kan tidigare komma på när du undviker att säga eller göra saker för att slippa obehag av olika slag. Du blir bättre på att hantera olika sorters risker i din  vardag när du är medveten om att känslomässiga risker är en av riskerna


Med vältränade känslomuskler kan du till exempel uppleva att det: 

  • Blir enklare att uttrycka dina tankar och ideér. Med kombinationen klarsynthet och ökad medkänsla hanterar du kritik och tar inte feedback så personligt. 
  • Du har bättre åtehämtningsförmåga och kan enklare navigera bland känslor. Har du en dålig dag kan du stoppa dig innan det blir en dålig vecka. 
  • Med starkare, smidigare och mer uthåliga känslomuskler kan du ta dig förbi både inre och yttre glastak. Din inre kritiker får konkurens av din inre supporter som nu kan hantera det negativa snacket, vända om mitt i tankeflödet och sätta hållbara gränser. 

Du, vi alla, är mänskliga - med fel och brister men också med massor av talanger, erfarenheter och egenskaper att bidra med till de runt oss. 

Träna på att hantera känslor för att kunna sprida de aspekter av just dig som gör livet mer njutbart för alla.


Det börjar med att du tar hand om dig!


MOD är ett centralt begrepp i känsloträning. Begreppet delas upp i två lika viktiga delar COUR-RAGE - ilska genom hjärtat. Att använda energin av ilskan med stark medkänsla gör det självklart att till exempel våga säga ifrån. Vill du kunna använda starka känslor på ett konstruktivt sätt? Det är en förmåga som går att träna upp

Listen to guided practise

Är du som en kanariefågel i bur på jobbet eller hemma? Fåglarna användes i gruvor för att tala om när det var farligt för arbetarna att vara där nere - de slutade sjunga. Är det dags för dig att hitta ditt rätta element och KOMMA LOSS? Om du ännu inte funnit sammanhanget där du får sjunga ut kan du träna dig på att lyssna på korppens signaler innan du tystnar eller till och med dör? 

Känns det otryggt att säga vad du tänker och tycker i möten? Kultur och klimat är inte något du ensam kan skapa. I boken finns ramar för trygga samarbeten inspirerade av PhD Claire Zammits forskning om hur man tillsammans bygger grupper inifrån och ut. De 8 färgerna representerar områden som alla påverkar din prestation, t ex kreativitet, hälsa och relationer, ta hand om den färg som skaver mest eller pockar på din uppmärksamhet på annat sätt. 

Read more about Claire´s research